Ulasan

Sokongan

Kenyataan Privasi

Laman web ini dikendalikan oleh Beauty Cottage Sdn Bhd, sebuah syarikat yang ditubuhkan di Malaysia dan mempunyai alamat berdaftarnya di NO 14, Jalan BK 1/12, Kawasan Perindustrian Bandar Kinrara, 47180 Puchong, Selangor Darul Ehsan (selepas ini dirujuk sebagai “Beauty Cottage.”)

Syarat ini mengumpul penggunaan, melindungi dan berkongsi maklumat yang kami peroleh daripada anda dalam talian dan di kedai. Kami menghormati privasi anda dan matlamat kami adalah untuk membantu anda memahami cara kami mengendalikan, memproses, mengurus dan melindungi maklumat anda dengan penuh tanggungjawab serta selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi Malaysia 2010.

Ringkasan Kandungan

  1. Liputan Syarat
  2. Apakah Data Yang Kami Kumpul
  3. Bagaimana Kami Menggunakan Data Peribadi Anda
  4. Bagaimana Kami Berkongsi Data Peribadi Anda
  5. Pemindahan Data
  6. Bagaimana Kami Melindungi Data Peribadi Anda
  7. Hak dan Pilihan Anda
  8. Menghubungi Kami
  9. Kemas Kini atau Perubahan Polisi

  1. Liputan Syarat/Dasar

    Ia meliputi maklumat peribadi anda seperti jantina, alamat e-mel/rumah, nombor telefon, pengenalan unik (no pelanggan, nombor akaun, nama pengguna dan lain-lain) dan maklumat yang disambungkan kepada nama anda. Ini dikumpul daripada anda apabila anda menghubungi kami, melayari laman web kami, menggunakan aplikasi atau perkhidmatan mudah alih kami, menggunakan produk kami dan acara lain.

    Dasar kami tidak meliputi maklumat yang anda serahkan ke laman web lain kerana maklumat ini dikawal oleh dasar privasi laman web tersebut.

  2. Apakah Data Yang Kami Kumpul?

    • Maklumat seperti nama, alamat e-mel, kata laluan akaun, nombor telefon bimbit, jantina, hari lahir, alamat pengebilan dan alamat penghantaran dikumpulkan apabila anda menghubungi kami, mendaftar akaun, pembelian (dalam talian/luar talian), menyertai acara promosi atau tajaan kami.
    • Data daripada pihak ketiga yang lain termasuk entiti kumpulan e-Beauty kami yang telah mendapat persetujuan anda untuk berkongsi maklumat tersebut.
    • Selain itu, kami mungkin secara automatik mengumpul maklumat seperti cookies, alamat IP, sejarah carian, sejarah penggunaan, aktiviti tingkah laku dan lokasi apabila anda melawati saluran dalam talian rasmi kami termasuk laman web, aplikasi mudah alih.

    Data peribadi anda diberikan secara sukarela. Jika anda tidak memberikan maklumat yang diminta, kami mungkin tidak dapat meneruskan pesanan anda atau tujuan lain. Kami tidak meminta maklumat sensitif selain daripada yang dikehendaki oleh undang-undang atau dengan persetujuan anda.

    Kami hanya menyimpan data peribadi anda selama yang diperlukan untuk memenuhi tujuan kami mengumpul data atau untuk mematuhi kewajipan undang-undang kami. Apabila butiran peribadi tidak lagi diperlukan, ia akan dialih keluar daripada sistem kami supaya anda tidak lagi boleh dikenal pasti. Kami tidak mengumpul data peribadi secara langsung daripada kanak-kanak di bawah umur 18 tahun. Anda boleh melawati dan mengakses laman web kami dengan pengawasan ibu bapa atau penjaga.

  3. Bagaimana Kami Menggunakan Data Peribadi Anda?

    • Memberi anda maklumat tentang produk dan perkhidmatan kami dan kumpulan kami.
    • Jejaki sejarah pembelian anda dan urus pesanan anda.
    • Hantar komunikasi pemasaran kepada anda yang disesuaikan dengan profil anda.
    • Uruskan promosi, peraduan, tinjauan, program kesetiaan, dan lain-lain
    • Jalankan analitis atau kumpulkan statistik.
    • Kesan dan cegah penipuan atau penyalahgunaan laman web atau perkhidmatan kami.
  4. Bagaimana Kami Berkongsi Data Peribadi Anda?

    • Berkongsi dengan syarikat bersekutu di bawah Kumpulan e-Beauty.
    • Dengan syarikat lain yang dipercayai, kami mengupah untuk membantu kami menjalankan perniagaan kami seperti kurier, pemprosesan data, pemasaran, tinjauan pelanggan, dsb.
    • Lindungi hak atau harta kita contohnya pencegahan penipuan atau keselamatan maklumat.
    • Mematuhi undang-undang atau proses undang-undang.

    Kami akan sentiasa mengambil ukuran untuk menilai semua pihak ketiga kami mematuhi dasar kami. Jika tidak, kami tidak akan berkongsi, menjual atau mengedarkan sebarang maklumat anda yang diberikan kepada kami tanpa kebenaran.

  5. Pemindahan Data

    Untuk pemindahan data peribadi anda ke negara di luar Malaysia tempat kami beroperasi atau kepada syarikat lain yang menguruskan perniagaan bagi pihak kami. Kami akan memastikan langkah keselamatan yang munasabah diambil dalam pemprosesan, penghantaran dan penyimpanan data peribadi tersebut.

  6. Bagaimana Kami Menjaga Data Peribadi Anda

    Kami sentiasa melakukan yang terbaik untuk melindungi data peribadi anda dan kami menggunakan prosedur dan ciri keselamatan yang ketat untuk menghalang capaian yang tidak dibenarkan. Memandangkan penghantaran maklumat melalui internet tidak sepenuhnya selamat, kami tidak dapat menjamin keselamatan data anda yang dihantar ke pihak kami. Oleh itu, sebarang penghantaran adalah atas risiko anda sendiri.

    Kami menggunakan kata laluan yang ditetapkan oleh pengguna untuk membantu melindungi maklumat peribadi anda daripada akses, penggunaan atau pendedahan yang tidak dibenarkan. Pengguna bertanggungjawab sepenuhnya untuk melindungi kata laluan mereka. Jika pengguna menggunakan komputer awam, sila log keluar akaun anda untuk mengelakkan pendedahan maklumat peribadi.

  7. Hak dan Pilihan Anda

    Hak Anda Apa maksudnya
    Akses Anda mempunyai hak untuk mengakses akaun anda dengan mengklik pada halaman 'Akaun Saya'.
    Kemas kini / Pendaftaran Anda boleh mengemas kini atau mengubah suai data anda sendiri melalui fungsi 'Akaun Saya'.
    Menerima e-mel, mesej mudah alih, dsb Anda boleh 'langgan' dengan mengklik pada pautan di bahagian bawah e-mel atau komunikasi yang kami hantar kepada anda. Anda juga boleh mengedit e-mel dan pilihan mesej mudah alih anda pada halaman 'Akaun Saya'.
    Menarik balik persetujuan Anda boleh memadamkan maklumat anda dan menarik balik persetujuan melalui halaman 'Akaun Saya' atau menghubungi kami melalui e-mel.
    Bantah untuk mengarahkan Pemasaran termasuk pemprofilan Jika anda membantah perkara ini, anda boleh mengubah suai tetapan dengan mengklik menu aplikasi mudah alih dan mematikan butang Pemberitahuan Promosi Kedai atau anda boleh menghubungi kami melalui e-mel.
  8. Berhubung Dengan Kami

    Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan, anda boleh menghubungi kami melalui e-mel di beauty_ctg@e-beauty.my atau melalui telefon +603-8076 9888 atau dengan menulis kepada kami di alamat yang tertera. Untuk menangani permintaan anda, kami mungkin memerlukan bukti identiti anda.

  9. Kemaskini Atau Perubahan Syarat

    Kami kadang-kala mengemas kini syarat untuk mencerminkan maklum balas syarikat atau pelanggan kami. Kami menggalakkan anda menyemak Dasar Privasi kami dengan kerap untuk memastikan diri anda mendapat maklumat terkini tentang perkara terbaru daripada kami. Penggunaan berterusan anda ke atas laman web atau perkhidmatan ini atau penyediaan maklumat lanjut kepada Beauty Cottage sebaik sahaja syarat adalah merupakan penerimaan anda terhadap syarat yang dipinda.

Rujuk Rakan Anda

Jemput rakan anda untuk mendapatkan DISKAUN 30% pada pesanan pertama mereka! Anda akan memperoleh 400 ArctaPoints untuk setiap pembelian kelayakan rakan anda.


Login
×

ULASAN

What They Say

Meningkat, Menganjalkan & Anti Kedutan

When I first bumped upon this brand via Facebook ads, my first thing in mind was: What's this company selling? The name sounds so futuristic/scientific 🤔 it certainly peeked my curiosity. As I click into it's Facebook page, my curiosity was fulfilled. Oh, it's facial product brand. What made me VERY KEEN to buy and try ArctaPHOS? 1. Their facial products exclude a range of harmful chemicals, such as parabens, and so on. This is very crucial for me since I'm a consumer that read labels and ingredients before buying any personal products, because I am responsible for my own body wellness. Big brands out there such as Kixhl's, Lancxme, Cliniqxe and so on, has so much chemicals in it. 2. I'm super attracted to the silicon facial massager that looks similar to Foreo Luna, which comes as a set when purchase Aurora Concept Set 1 or 2. The price is super worth it as it does not exceed RM200! 3. I love the overall impression and feel of ArctaPHOS' website, loving the Aurora Borealis and harmful blue light ray concept used in their product introduction. It definitely has gotten my attention and eagerness to try it. Upon receiving my parcel, I am super satisfied with the products and the facial massager tool! My face has never felt so clean since my last facial session done in late Feb 2020 😍 due to Covid-19 pandemic, it's kinda frustrating that I'm unable to get myself a facial session at beauty saloons and I can feel impurities are building up on my face. By using hand to cleanse face is definitely not enough. Thank you ArctaPHOS and team for introducing such wonderful product and very thoughtful to include free facial massager with set, the cleansing tool is definitely a must during this pandemic season for self-facial pampering and youthful maintenance ❤️

Laura Lai | Mei 27, 2020

Losyen Tonik

This tonic lotion had a slight viscousity to it (not too watery) so patting it into my skin took a little longer than what I am used to. But almost immediately after applying it on my face, I could feel the product really seap into my skin and left it very, very hydrated and slightly plump. There was stickiness at the very beginning upon applying the tonic lotion on my face but once I pat it in, the product starts to easily seap into my skin and the stickiness dissappears which is a great indicator to me that the product has absorbed really well into my skin. I made a conscious decision to not apply my night cream when I tried this as I felt that the tonic lotion consistency was moisturizing enough my skin condition at the time. And I'm glad I did because the best part was that the following morning, my skin felt super moisturized and smooth to touch. This tonic lotion has a fragrance to it which would cause me to worry about it causing irritation to my skin. However that was not the case with this tonic lotion. Although it had a fragrance to it, my skin did not react adversely to the product at all. Plus, I was really surprised by how much I LOVED how this product smells that I wish there was a perfume with this scent that I could actually buy! All and all, its a great product for the second to last step (ie before night cream) to my night time skincare routine. It does what it claims to do which is hydrating, moisturizing, smoothing and calming so I'm very, very pleased.

Ashleigh | Ogos 11, 2020